Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 08:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:18

Bakan Tekin: Eğitimde adil şartlar sunma gayretimize kararlılıkla devam edeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'na katıldı.
Bakan Tekin: Eğitimde adil şartlar sunma gayretimize kararlılıkla devam edeceğiz

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara'da AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Programı'na katıldı.

Eğitime dair alınan her yeni kararda ve atmış olunan tüm adımlarda çocukların eğitim imkanlarından eşit bir şekilde faydalanmasını güçlendirmek üzere politikalar geliştirdiklerini belirten Bakan Tekin, ''Kadim bir medeniyetin, adalet ve eşitlik üzerine kurulu insanı merkeze alan değerlerini yansıtan bir eğitim anlayışını daha da ileriye taşıma bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.'' dedi.

Bu kapsamda eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın Türkiye olarak sadece bir politika değil, aynı zamanda bir medeniyet görevi olduğunu vurgulayan Tekin, şunları ifade etti:

''AK Parti hükümetleri olarak 28 Şubat'ın getirdiği antidemokratik uygulamalarla mücadelede katsayı adaletsizliğini giderilmesi; 4+4+4 eğitim sistemi, ücretsiz ders kitapları, özel eğitimin güçlendirilmesi, mükemmeliyet merkezleri, ücretsiz kurs imkanları, dijital eğitim platformları ve birçok yenilik fırsat eşitliğini güçlendirmek için attığımız adımlardan birkaçıdır. Bakanlık olarak toplumun her kesimine eğitimde adil şartlar sunma ve her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkarma gayretimize kararlılıkla devam edeceğiz.''