Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.08.2024 12:00 Güncelleme: 09.08.2024 12:03

Bakan Tekin: Dijital Faşizm'inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, "Dijital Faşizm" hakkında açıklama yaptı.
Bakan Tekin: Dijital Faşizm'inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, dijital çağda, çocukların güvenliğinin ve sağlıklı gelişiminin her zamankinden daha büyük bir önem taşıdığını açıkladı.

Okulların yanında sosyal medyanın da çocukların gelişiminde etkili olduğunu belirten Tekin, "Bakanlık olarak, çocuklarımızın dijital dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelerden korunması ve dijital bağımlılığın önüne geçilmesi için çeşitli önlemler almaktayız" dedi.

Bakan Tekin, son yıllarda, sosyal medya platformları ve çevrim içi oyunların çocukların zamanının büyük bir kısmını aldığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu platformlar, öğrencilerimizin sosyal, akademik ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebilecek içeriklere ev sahipliği yapabilmektedir. Özellikle Instagram ve Roblox gibi popüler platformlar, çocuklarımızın dijital bağımlılığa sürüklenmesine ve dijital faşizm olarak adlandırabileceğimiz kontrolsüz içeriklerle karşılaşmasına neden olabilmektedir."

Dijital medya platformlarının evrensel hukuka, iç hukuka ve geleceğe dair sorumluluklara saygı duymasının önemli olduğunu bildiren Tekin, "Unutmayalım ki, evlatlarımızı sosyal medya araçlarının Dijital Faşizm'inden korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Dijital Faşizme hep birlikte dur demeliyiz" ifadelerini kullandı.