Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.04.2024 00:00 Güncelleme: 22.04.2024 09:44

Bakan Özhaseki ve Başkan Büyükkılıç 271 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Erciyes'teki ağaçlandırma etkinliğine katılarak fidan dikimi yaptı.
Bakan Özhaseki ve Başkan Büyükkılıç 271 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile şehir protokolü Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni’nde toplam 271 bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve eşi Necmiye Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile eşi Sümeyra Çiçek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, bakanlık bürokratları, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Sayın Bayar Özsoy, Murat Cahid Cıngı, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Erciyes Dağı Tekir Yaylası ve Çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması Töreni’nde yaptığı konuşmada, bir yandan çevre kirliliğini önleme, yeşillendirme faaliyeti gerçekleştirme öte yandan da deprem ülkesi olan Türkiye’de depremin zararlarını gidermeye, depremin yaralarını sarmaya çalıştıklarını vurguladı. Sözlerinin sonunda Türk kültür ve medeniyetinde ağacın çok önemli bir yeri olduğuna değinen Özhaseki, örnek olacak 271 bin 500 fidanı bugün toprakla buluşturduklarının altını çizdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükılıç, “Erciyes Kayak Merkezi’mizin ağaçlandırma ile birlikte daha da anlam kazanacağını, aynı zamanda bu bölgede yapılacak çalışmalarla karbon izi ile ilgili yapılması gereken çalışmalara önem verildiğini de hep beraber gözlemlemekteyiz. Amacımız doğayı, çevreyi önemsemek, bu konuda gerekli duyarlılığı göstermek. Besmeleyi çekip ağaçları dikip, Erciyes’imizi aynı zamanda bu bembeyaz karlarla büründüğü dönemdeki karları ile yemyeşil doğayla bütünleşerek en anlamlı kayak merkezi olma yolundaki çabamızı belirtiyoruz” diye konuştu.