Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.06.2024 15:00 Güncelleme: 22.06.2024 15:07

Bakan Özhaseki: Dünya Ortak Evimiz, dünyamızı evlatlarımız için tertemiz tutacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaya hız kesmeden devam edildiğini vurguladı.
Bakan Özhaseki: Dünya Ortak Evimiz, dünyamızı evlatlarımız için tertemiz tutacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda çalışmaya hız kesmeden devam edildiğini belirtti.

İlk olarak 2016 yılında hayata geçirilen proje ile; Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Akyaka Kadın Azmağı'nda faaliyet gösteren gezi teknelerinin elektrikli, çevre dostu teknelere dönüşümünün gerçekleştirildiğini ifade eden Özhaseki, "Şarj edilerek ya da güneş enerjisiyle çalışan teknelerimizle, suyumuz da havamız da daha temiz, daha berrak bir görünüm kazandı." dedi.

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin biyolojik çeşitliliğini ve çevre değerlerini korumak amacıyla hayata geçirilen projeyle, bölgedeki çevre ve gürültü kirliliğinin en aza indirildiğini açıklayan Bakan Özhaseki, "Dünya Ortak Evimiz, dünyamızı evlatlarımız için tertemiz tutacağız." ifadelerine yer verildi.