Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 17:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:37

Bakan Kurum: İstanbul'umuzun polemiklerle kaybedecek vakti yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'nde açıklama yaptı.
Bakan Kurum: İstanbul'umuzun polemiklerle kaybedecek vakti yok

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da Büyük Dönüşüm ve Millet Bahçesi Açılış Töreni'ne katılarak konuşma yaptı.

İstanbul'da vatandaş ve belediyelerle birlikte kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerine vurgu yapan Bakan Kurum'un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"İstanbul’umuzda vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ve hep birlikte bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda belediye başkanlarına çağrım şudur; seçim artık bitmiştir, milletimiz kararını 31 Mart’ta sandıkta vermiştir. Seçimin üzerinden aylar geçti belediye başkanlarımız artık asli görevlerine yoğunlaşmalıdır. İstanbul’umuzun polemiklerle kaybedecek vakti yok. Kritik bir süreçteyiz, bu şehirde deprem tehlikesiyle bir arada yaşıyoruz. Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz o nedenle hep birlikte hareket etmemiz lazım.

Milletimiz belediyeleri, işlerini hakkıyla yaparken görmek istiyor. Biz AK Parti olarak seçimi kazansak da kaybetsek de İstanbullulara görevimizi yapacağız diye söz verdik. Çünkü asıl olan İstanbul’dur, İstanbullulardır.

Şu sözü veriyorum bizi hiçbir zaman polemik alanlarında görmeyeceksiniz. Bizi dönüşüm alanlarında, sosyal konutlarımızı inşaa ederken bulacaksınız. İnşallah hep birlikte el ele verip İstanbul’un istikbalini kurtaracağız.

Bugün belediye ve il başkanlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımız bizden ne bekliyorsa bunların talimatını tüm arkadaşlarımıza verdik. Benim vatandaşımın bir imar sorunu varsa bu belediyede, bakanlıkta bekliyorsa bunu çözmek için çalışacaklar.

Dönüşümde yarısı bizden kampanyası başlatmıştık. Bu kampanya dahilinde iki buçuk ayda 1 milyon 225 bin konutu ve bu konutlara ilişkin başvuruları aldık. Projemizde ihtiyaç duyulan bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Öncelikle bu kampanyada yeniden başvuru başlatıyoruz ve artık tarih kısıtlaması yok. Alan bazında yapılacak vatandaşlarımızın rıza gördüğü her bir projeyi bakanlığımız belediyelerimizle birlikte yapacak.

Yeni üretilecek projelerde otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında bırakıyoruz. Hiçbir kardeşimizin hak kaybı yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. Yüklenici firmalarımız için işe başladıkları an sözleşme bedelinin yüzde 30’unu hemen ödüyoruz, işi hızlandırıyoruz. İnşallah bu aldığımız kararlarla birlikte İstanbul’umuz en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz."