Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.03.2024 12:00 Güncelleme: 23.03.2024 12:12

Bakan Kacır ve Başkan Büyükkılıç, Sanayicilerle İstişare Toplantısı'na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Sanayicilerle İstişare Toplantısı'na katıldı.
Bakan Kacır ve Başkan Büyükkılıç, Sanayicilerle İstişare Toplantısı'na katıldı

Büyükşehir belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Sanayicilerle İstişare Toplantısı’na Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli otomobil TOGG’da sürücü koltuğuna oturarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, istişare toplantısına yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin en güzel şehirlerinden, en modern, en gelişmiş, en üretken şehirlerinden biri olan Kayseri’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Sanayicilerle İstişare Toplantısı’nın ardından Başkan Büyükkılıç, Bakan Kacır ve beraberindeki heyet, büyükşehir belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Sanayicilerle İftar Programı’na katıldı.

Bakan Kacır, yüzyıllık aradan sonra yeniden TOMTAŞ’ın Kayseri’de vücut bulduğunun altını çizip, jet eğitimi ve yakın hava desteği uçağı Hürjet’in Kayseri’de üretileceği müjdesi vererek, şunları söyledi:

“Türkiye’nin iftihar vesilelerinden Hürjet inşallah bu yıl sonundan itibaren Kayseri’de üretiliyor. İşte Kayserili 10 sanayici bir araya geliyor, KİM’i kuruyor. Kayseri’de katma değer üretiyor. İşte ASPİLSAN yeni nesil bataryaların üssü olarak Kayseri’de yatırımlarını sürdürüyor. Yüzlerce, binlere sanayicimiz yeni yatırımlarını bizlerden talep ediyor. Kayseri’nin heyecanını, Kayseri’nin coşkusunu, Kayseri’nin inancını, inşallah bizler asla yalnız bırakmayacağız.”