Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.07.2024 14:00 Güncelleme: 24.07.2024 15:29

Bakan Kacır: Tarihimizdeki en yüksek madalya sayısına ulaştık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında geçen yıl uluslararası ve bölgesel bilim olimpiyatlarında 12'si altın olmak üzere 75 madalya ve 4 mansiyon ödülü kazanarak tarihteki en yüksek madalya sayısına ulaşıldığını belirtti.
Bakan Kacır: Tarihimizdeki en yüksek madalya sayısına ulaştık

Bakan Kacır, TÜBİTAK’ın 61’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, İngiltere’nin Bath şehrihde 65’incisi düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda 2 Altın, 2 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazanan ve Gürcistan’ın Kutaisi şehrinde 8’ncisi gerçekleştirilen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Türkiye'yi temsil eden öğrencileri tebrik etti.

Bu yıl 65’incisi düzenlenen Uluslararası Matematik Olimpiyatı 11-22 Temmuz 2024 tarihlerinde İngiltere’nin Bath şehrinde 109 ülkeden 609 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında ülkemizi uluslararası arenada temsil eden 6 öğrenci, 65. Uluslararası Matematik Olimpiyatında 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye'yi temsil eden öğrencilerden; Barış Koyuncu ve Mehmet Can Baştemir Altın Madalya, Hakan Gökdoğan ve Mehmet Burak Gönül Gümüş Madalya, İrem Gülce Yazgan ve Selim Doğan Bronz Madalya kazandı. Dünyanın farklı kıtalarından olimpiyata katılarak, her kıtanın en yüksek puanını alan 5 kız öğrenciden biri olan İrem Gülce Yazgan’a Mirzakhani Award ödülü de verildi.

Bu yıl 8’ncisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı 15-19 Temmuz 2024 tarihlerinde Gürcistan’nın Kutaisi şehrinde 55 ülkeden 256 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu kapsamda 5 öğrencinin katıldığı 8’incisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda milli takımı 2 Altın, 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı.Türkiye'yi temsil eden öğrencilerden; Arda Ünver ve Kutay Kulbak Altın madalya, Alp Terliksiz Gümüş madalya, Halil İbrahim Yenitürk Bronz madalya kazandı.

Uluslararası ve Bölgesel Bilim Olimpiyatları’nda, rekorlar kırmaya devam ederek başarılarıyla ülkeyi gururlandıran öğrencileri tebrik eden Bakan Kacır, “TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında geçtiğimiz yıl uluslararası ve bölgesel bilim olimpiyatlarında 12’si altın olmak üzere 75 madalya ve 4 mansiyon ödülü kazanarak tarihimizdeki en yüksek madalya sayısına ulaştık.” dedi.