Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.08.2024 20:00 Güncelleme: 03.08.2024 23:02

Bakan Kacır: Milli Teknoloji Hamlesi neferlerine tam destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Lise ve üzeri öğrencilerin, mezunların ve girişimcilerin çalıştıkları alanlarda yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışmalara ve etkinliklere katılımlarının TÜBİTAK eliyle desteklendiğini duyurdu.
Bakan Kacır: Milli Teknoloji Hamlesi neferlerine tam destek

TÜBİTAK, öğrenimi devam eden lise öğrencileri ile lise ve üzeri eğitim düzeyine sahip öğrenci, mezun ve girişimciler için 4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği çağrılarını açıyor.

Türk Hava Yolları ile iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek programda; gençlerin proje üretmeleri, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmeleri, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışma ve etkinliklere katılmaları teşvik edilecek. Böylece, Milli Teknoloji Hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlanacak.  

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada, “Milli Teknoloji Hamlesi neferlerine tam destek. Lise ve üzeri öğrencilerin, mezunların ve girişimcilerin çalıştıkları alanlarda yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışmalara ve etkinliklere katılımlarını TÜBİTAK eliyle destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kacır, Türk Hava Yolları ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek programın başvuru şartlarının ve ayrıntılı bilgilerinin yer aldığı https://tubitak.gov.tr/4001 linkini de ekledi.   

Çağrının 1. dönemi kapsamında başvurular bireysel veya takım olarak http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresi üzerinden 30 Eylül tarihine kadar yapılabilecek. 4001-A Ulusal Yarışma/ Etkinlik Katılım Desteği çağrısı ile yurt içinde düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için verilecek desteğin üst limiti 100 bin TL olarak belirlendi. 4001-B Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği çağrısı ile yurt dışında düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için verilecek desteğin üst limiti ise 245 bin TL olacak.