Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 14:00 Güncelleme: 09.08.2024 15:28

Bakan Kacır: KOSGEB Girişimci Seçmelerimiz 81 ilde devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB'in girişimcilere giderek, KOSGEB Girişimci Seçmelerinin 81 ilde devam ettiğini bildirdi.
Bakan Kacır: KOSGEB Girişimci Seçmelerimiz 81 ilde devam ediyor

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, KOSGEB'in Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’nin birinci çağrısı için Türkiye genelinde jüri değerlendirme süreci başladı. İş geliştirme desteği kapsamında kuruldan geçerli puanı alan 984 işletme, jüri değerlendirmesi sonucuna göre sıralanacak ve desteklemeye hak kazanan girişimciler ilan edilecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı açıklamada “Artık girişimcilerimiz KOSGEB’e gelmeyecek, KOSGEB girişimcilerimize gidecek. KOSGEB Girişimci Seçmelerimiz 81 ilde devam ediyor. İlham veren projeleri ile büyük ve güçlü Türkiye'nin yapı taşlarını oluşturan girişimcilerimize destek olmaktan gurur duyuyoruz. Girişimci seçmelerimiz 15 Ağustos’a kadar devam edecek. Takipte kalın.” dedi. 

"KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor" mottosuyla yola çıkan KOSGEB, girişimcilerin projeleriyle kendilerini göstermelerini ve yeni kurulan işletmeleri destekleyerek sürdürülebilirliklerini sağlamayı amaçlıyor.

“İmalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, bilgi hizmet faaliyetleri, bilimsel araştırma ve geliştirme” "sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin başvurabildiği Girişimci Destek Programı İş Geliştirme Desteği’ne 10 Mayıs-28 Haziran tarihleri arasında toplam 3 bin 380 girişimci başvurdu. Kurullardan geçen 984 girişimci, 01-15 Ağustos tarihleri arasında jüriler tarafından değerlendiriliyor. 

Girişimci Destek Programı, İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olmak üzere iki ana başlıktan oluşuyor. İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL üst limit dahilinde yüzde 80 destek oranı ile geri ödemeli olarak destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ilave ediliyor.