Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.05.2024 00:00 Güncelleme: 04.05.2024 22:14

Bakan Kacır: Güneş paneli üretim kabiliyetimizi bir adım öteye taşıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Rhofa Enerji Fabrikası'nın açılışına katıldı.
Bakan Kacır: Güneş paneli üretim kabiliyetimizi bir adım öteye taşıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Tekirdağ'daki fabrika açılışında yaptığı konuşmada yeşil dönüşümün ve enerji bağımsızlığının öneminin her geçen gün arttığı kritik bir dönemden geçildiğini kaydederek, aynı zamanda karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik küresel hedeflerin olduğu bir sürecin yaşandığını belirtti.

Elektrik üretiminde toplam kurulu güç içerisinde yenilenebilir enerji kaynaklarının payını yüzde 55’e çıkardıklarını söyleyen Kacır şöyle devam etti:

“Yenilenebilir enerji alanında ekipman ve teknolojilerin yurt içinde imal edilmesine yönelik milli teknolojimizi geliştirerek üretim hacmimizi de artırdık.  Rüzgar türbini üretiminde iddia sahibiyiz. Kule, kanat ve jeneratör üretiminde elde ettiğimiz kabiliyetler, bizi Avrupa’da rüzgar türbini bileşen üretiminde ilk 5 ülkeden biri kılıyor.”

Bakan Kacır, güneş paneli üretiminde; ingottan panele kadar değer zincirinin tüm halkalarında üretim yetkinliği kazandıklarını belirterek,, “Yeşil kalkınma yolculuğumuzda çok önemli bir yatırımı da bugün hayata geçiriyoruz. Bu tesisle ülkemizin güneş panellerinde mevcut üretim kabiliyetlerini bir adım öteye taşıyoruz. Ülkemiz halihazırda güneş paneli üretiminde Avrupa’da birinci, dünyada dördüncü konumda. Fakat hedefimiz ülkemizin üretim kabiliyetlerine her geçen gün yenisini ekleyerek daha üst sıralarda yer almak.” diye konuştu.