Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.06.2024 16:00 Güncelleme: 15.06.2024 18:09

Bakan Kacır: Eureka'nın Küresel İnovasyon Zirvesi'ne ev sahipliği yaptık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Eureka'nın, Türkiye Dönem Başkanlığı'nın kapanışında Küresel İnovasyon Zirvesi'ne ev sahipliği yaptıklarını açıkladı.
Bakan Kacır: Eureka'nın Küresel İnovasyon Zirvesi'ne ev sahipliği yaptık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Eureka’nın Türkiye Dönem Başkanlığı’nın kapanışında Küresel İnovasyon Zirvesi'nin  "Küresel Zorluklara Karşı Köprüler Kurmak" temasıyla akademisyenlerin, kamu temsilcilerinin, şirketlerin ve inovasyon önderlerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türkiye olarak, bilim ve teknoloji alanında uluslararası iş birliklerini geliştirmeye, küresel Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine daha fazla entegre olmaya kararlı olduklarını vurgulayan Kacır, şunları söyledi:

"Eureka'nın inovasyonda küresel ortaklıkları teşvik etme, sınırları aşan teknolojik ilerlemeleri hızlandırma konusunda oynadığı katalizör role önem veriyoruz. Zirve’nin Ar-Ge ve inovasyon alanında yeni iş birliklerine kapı aralamasını temenni ediyor, dönem başkanlığını devralan Almanya-Kanada ortaklığını tebrik ediyorum."