Otomotiv Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 17:00 Güncelleme: 06.08.2024 18:16

Bakan Kacır: Ektrikli araç devriminde en iddialı ülkelerden biriyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa Birliği desteğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından "Rekabetçi Sektörler Programı" kapsamında yürütülen Adıyaman'da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi kapsamında gerçekleştirilen Ford E-Transit Araç Teslim Töreni'ne katıldı.
Bakan Kacır: Ektrikli araç devriminde en iddialı ülkelerden biriyiz

Bakan Kacır, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen “Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi” kapsamında 8 elektrikli minibüsün Adıyaman Valiliğine teslim edildiğini belirterek, “Elektrikli araç devrimini doğru zamanda yakalayarak Türkiye’yi yeni mobilitedeküresel bir merkez hâline getirme vizyonumuzun meyvesi olarak gördüğümüz bu elektrikli araçlar şehrimize değer katacak. Ticari araç ve yolcu taşıtlarında elektrikli araç devriminde en iddialı ülkelerden biriyiz.” dedi.

“Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi” kapsamında 8 elektrikli minibüsün Adıyaman Valiliği’ne teslim edildiğini kaydeden Bakan Kacır, şunları söyledi:

"Dünyanın bilinen en eski inanç merkezi olması dolayısıyla "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Göbeklitepe Ören Yeri’nin üst çatı örtüsünü ve çevre düzenlemesini yaparak bir açık hava müzesi haline getirdik. Yine bu 7 proje arasında yer alan “Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması” projesiyle de tarihi birikimiyle eşsiz şehrimiz Adıyaman’ın sahip olduğu zenginlikleri turizme kazandırdık.  Toplamda 6 milyon avro tutarında kaynak aktardığımız proje kapsamında şehir merkezinde Kommagene Kültür Merkezi’ni inşa ettik ve Kommagene Sergisi’nin de yer aldığı sinevizyon salonunu son teknoloji ile donatarak hizmete sunduk. 9 ören yerine ziyaretçi karşılama tesisleri kazandırarak çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Karakuş Tümülüsü’nde, Cendere ve Kızılin Köprülerinde, Kahta Kalesi’nde, Palanlı Mağarası’nda, Arsemia, Taşgedik, Eski Besni ve Kuyulu ören yerlerinde şehrimizin mimarisine uygun eserlerle bölgenin tarihi ve kültürel mirasını turizmle buluşturduk. Bugün de bu program vesilesiyle, Adıyaman’ın tarihi destinasyonlarını keşfetmek isteyen ziyaretçilerin ulaşım ihtiyacına sürdürülebilir ve çevreci bir çözüm sunuyoruz. "

Türkiye’de üretim yapan markaların yeni nesil araç üretimlerini destekliyor, BYD gibi bu alanda lider küresel markaların yatırımlarını Türkiye’ye kazandırdıklarını belirten Kacır,  "Tüm bu yatırımlarla Türkiye’yi yeni nesil araç Ar-Ge ve üretim üssü haline getiriyoruz. Kadim şehrimiz Adıyaman’ın sahip olduğu potansiyeli harekete geçirerek, yerel dinamikleriyle kalkınmasını sağlamak, bu kutlu mirasa sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. " açıklamasını yaptı.