Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.05.2024 00:00 Güncelleme: 07.05.2024 15:27

Bakan Kacır, Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası'nın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası'nın açılışına katıldı.
Bakan Kacır, Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası'nın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, "Milli Teknoloji Hamlesi" vizyonu doğrultusunda kritik teknolojilerde üretim üssü olma hedefine yaklaştıracak önemli bir tesisin, yüksek kaliteli ve uluslararası sertifikasyonlara sahip batarya paketleri üretimi gerçekleştirecek Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası’nın açılışını yaptıklarını bildirdi.

Mobilite ve yenilikçi teknoloji alanlarında hedeflere ulaşmak için batarya ve enerji depolama teknolojilerini stratejik bir alan olarak değerlendirdiklerini belirten Kacır, "Ülkemizi bu alanda küresel ölçekteki mega yatırımların merkezi haline getirmek hedefiyle, batarya ve enerji depolama teknolojilerinin geliştirilmesini ve üretimini öncelikli olarak destekliyoruz" dedi.

Bakan Kacır, bugüne kadar sabit yatırım tutarı 78 milyar lirayı aşan, 6 bin kişiye ilave istihdam sağlayacak, bu alanda üretim yapan 16 firmayı teşvik sistemiyle desteklediklerini söyledi.

Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası’yla, 2024 yılı sonuna kadar 500 megawatt saatlik, 2025 ve 2026 yıllarında kademeli olarak 2 gigawatt saatlik ilave batarya üretim kapasitesine erişeceklerini duyuran Kacır, şu ifadeleri kullandı:

"Elektrikli otobüslerden elektrikli ve yakıt pilli kamyonlara, hafif ticari araçlardan iş makinalarına ve elektrikli yatlara kadar farklı ulaşım araçları için batarya üretme kabiliyetine sahip Ampherr Batarya’nın Avrupa’dan Amerika’ya çeşitli pazarlarda ülkemizi gururla temsil edeceğine inanıyorum. Bu stratejik yatırımın hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum."