Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 19:00 Güncelleme: 11.07.2024 15:08

Bakan Kacır: 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünü açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı'nın açılışında konuştu.
Bakan Kacır: 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünü açtık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, F İstanbul Gıda ve İçecek Ürünleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı'nın açılışında yer aldı.

Fuarda konuşma gerçekleştiren Kacır, yatırım teşvik çalışmalarına önem verdiklerini belirterek "2002'den bugüne gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 8 bin 268 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu teşvikler kapsamında 594 milyar lira sabit yatırımla 246 bin istihdamın önünü açtık. 11'i 'Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi' olmak üzere 201 organize sanayi bölgemizde girişimcilerimiz, sanayicilerimiz 'gıda ürünleri imalatı' gerçekleştiriyor ve bu işletmelerde yaklaşık 185 bin kişiye istihdam olanağı sağlıyoruz" dedi.

Bakan Kacır, gıda Ar-Ge ve inovasyon projesi 'INNOFOOD' hakkında şunları söyledi:

"Ülkemizin tarım ve gıda sektöründe ihtisaslaşmış ilk teknoparkı Mersin Agropark'ı kurarak gıda ve tarım teknolojilerinde yeni girişimlerin filizlenmesini hızlandırıyoruz. TÜBİTAK akademi, bilim insanı ve özel sektör AR-GE destek programları kapsamında, son 22 yılda gıda alanında yürütülen 3 bin 102 projeye ve bu alanda araştırma gerçekleştiren bin 643 bilim insanı ve gencimize 11,8 milyar lira destek sunduk. Türkiye'nin en büyük Avrupa Birliği destekli gıda AR-GE ve inovasyon projesi 'INNOFOOD' ile gıda ve içecek sektöründe yer alan tüm paydaşları kapsayacak, iletişim ağı ve kümelenme platformu Türkiye Gıda İnovasyon Platformunu (TÜGİP) kurduk."

Osmaniye yer fıstığı ve Bingöl balının da Avrupa Birliği coğrafi işareti aldığını duyuran Kacır, böylelikle 23 ürünün Avrupa Birliği coğrafi işaret tescili aldığını söyledi.