Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 08:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:50

Bakan Kacır, 300 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak tesisin açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa'da 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği BG Ferrokrom Fabrikası'nın açılışını yaptı.
Bakan Kacır, 300 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak tesisin açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bursa’da 250 milyon dolarlık yatırımla gerçekleşen ve 300 kişinin doğrudan istihdam edileceği BG Ferrokrom Fabrikası'nın açılışına katıldı.

Bakan Kacır, “Yıllık 60 bin ton yüksek karbonlu ferrokrom üretim kapasitesine sahip bu tesis, yalnızca her geçen gün büyüyen sanayimizin alaşımlı çelik üretiminde ihtiyaç duyduğu yüksek karbonlu ferrokromu temin etmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizi dünya ferrokrom pazarında bir üst lige taşıyacak.” dedi.

Bursa’da BG Ferrokrom Fabrikasının açılışındaki konuşmasında, Türkiye’nin teknoloji geliştirme kabiliyetinin bir nişanesi niteliğindeki yerli ve milli elektrikli otomobili Togg’un, Bursa Gemlik’te üretilerek milletle buluştuğunu anımsatan Bakan Kacır, şunları söyledi:

''Katma değerli ve yüksek teknolojili üretimi önceleyerek, yeşil ve dijital dönüşümü gerçekleştirerek Türk sanayisini dünyada daha güçlü, daha etkin bir konuma taşıyoruz. Devreye aldığımız bu programlarla, ülkemizin tüm potansiyelini harekete geçirecek yeni yatırımlar ve projeleri ülkemize kazandıracağız. Türkiye’yi yüksek teknoloji ve katma değerli üretimde devler ligine taşıyacağız. Nadir toprak elementlerinin geri kazanımı, test ve analizi için önemli altyapıları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’mızla birlikte Tunceli’de inşa ediyoruz.  Sanayileşme tarihimizde yeni bir sayfa açacak bu yatırımı da ülkemize kazandırmakta kararlıyız.''