Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.03.2024 01:00 Güncelleme: 27.03.2024 13:08

Bakan Güler, Kırşehir'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kırşehir'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı.
Bakan Güler, Kırşehir'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı

Güler, iftar sonrası yaptığı açıklamada,terörle mücadelenin kararlı ve etkin adımlarla devam edeceğini vuruglayarak, "Terörü kaynağında yok etme, nerede bir terör bataklığı varsa kurutma anlayışı ile yürüttüğümüz operasyonlar ile çok şükür artık güvenliğimiz, sınırlarımızın ötesinden sağlanmakta. Terörle mücadelemiz; kararlı ve etkin adımlarla, örgütün nefes almasına izin bile vermeden amansız bir şekilde devam edecek. Sahada elde ettiğimiz başarıları daha da geliştirerek terör bataklığını kurutacağız." ifadelerine yer verdi.

Türkiye Yüzyılı hedeflerine büyük bir inanç ve azimle ilerlediklerini belirten Bakan Güler, şunları dile getirdi:

"Türkiye, pek çok alanda sahip olduğu imkân ve yeteneklerin yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ortaya konulan etkin siyasi ve askerî politikalar ile dünyadaki başat aktörlerden biri olmuştur. Ülkemizin şu ana kadar her alanda elde ettiği başarıların korunması ve daha yüksek seviyelere çıkarılması temel önceliğimizdir. Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihî süreçte, 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimize büyük bir inanç ve azimle ilerliyoruz. Bu kutlu yolculukta, vatanperver insanların diyarı Kırşehir’imiz de bizlere güç ve ilham veriyor."

Güler, Türkiye'nin bugünkü güçlü, istikrarlı, güvenli ve huzurlu ortama sahip olmasında  en büyük payın şehit ve gazilere ait olduğunu söyledi. Güler, "Bu mübarek toprakları bizlere vatan yapan, şehit ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıkları ve kahramanlıklarıdır." dedi.