Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 01:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:22

Bakan Güler: Deniz savunma sanayisinde de büyük aşamalar katettik

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni'nde konuştu.
Bakan Güler: Deniz savunma sanayisinde de büyük aşamalar katettik

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni’nde konuştu.

Bakan Yaşar Güler, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

"Önceden, savunma sanayisi ne yazık ki dışa bağımlı olan, kısıtlı imkanlarla varlık yokluk mücadelesi veren bir ülkeydik. Parasını ödediğimiz halde ürünlerimizi teslim alamadığımız günleri, türlü engellemelere ve zorluklara maruz kaldığımız zamanları, bir an olsun unutmadık. Nice badirelerle karşılaşsak da tarihte olduğu gibi, yılmadan yorulmadan çalışmaya devam ettik. Özellikle son 20 yılda, Zatıalilerinin stratejik vizyonu, liderliği ve kararlı duruşları sayesinde Türkiye; kendi gemilerini ve silah sistemlerini tasarlayıp üretebilen ve bu ürünleri ihraç ederek uluslararası pazarda adından övgüyle söz ettiren bir ülke haline geldi."

Türk donanmasını daha modern, daha etkin ve daha güçlü kılmak için, deniz savunma sanayisinde de büyük aşamalar katedildiğini belirten Bakan Güler, "Yerli, milli ve modern savunma sanayimizin yeni göz bebeği olan ve bugün hayata geçirilmesine şahitlik ettiğimiz sistem ve tesisler de bu gayretlerimizin somut birer neticesidir. Yeni tip denizaltımız, gemilerimiz ve tesislerimiz sayesinde; deniz Kuvvetlerimizin harekat kabiliyeti ve etkinliği daha da artacak, deniz sistemlerimizin inşa, bakım ve onarım faaliyetleri daha yüksek kapasitede ve daha hızlı bir şekilde icra edilecektir." dedi.