Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.09.2024 11:00 Güncelleme: 11.09.2024 11:27

Bakan Göktaş: Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Narin Güran cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Göktaş: Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Gazi Kadınlar Buluşması" etkinliğinde 8 yaşında hayatını kaybeden Narin Güran cinayeti hakkında açıklama yaptı.

Bakan Göktaş'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Çocukları korumak demek, ülkemizin değerlerini korumak, insanlığı yüceltmek demektir. Bizim için çocukların iyilik hali her zaman öncelik gelmelidir. Aksi bir durum neden olanlar işledikleri suçun bedelini hem hukuki hem de vicdani olarak ödemek zorundadır. Bu anlamda Narin kızımızı hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız.

Kayboldu haberi alınır alınmaz devletimizin tüm kurumları arama çalışmalarını başlatsa da ne yazık ki Narin’in acı haberini aldık. Bakanlık olarak sahada tüm ekiplerimizin sürecin en başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağladık. Bakan Yardımcımız Narin kızımızın cenaze törenine iştirak etti. Bugün de Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımızla birlikte Diyarbakır’da yavrumuzun kabrini ziyaret edeceğiz.

Tüm detaylarıyla süreç aydınlatılana ve sorumlu herkesin hesap vermesini sağlayana kadar da sürecin bizzat takipçisi olacağız. Bu elim olayın siyasi bir malzeme haline getirilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Narin, hepimizin evladıdır bu anlamda Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur."