Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 17:00 Güncelleme: 04.08.2024 20:13

Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, El Ariş Limanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte inceledi.
Bakan Fidan: Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz

Bakan Fidan, Mısır’da, El Ariş Limanı’nda ve Refah Sınır Kapısı’nda yürütülen çalışmaları Mısırlı yetkililerle birlikte inceledi.

Türkiye'nin Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülke konumunda olduğunu anımsatan Fidan, ''Fakat burada bulunma amacımız, Türkiye’nin yardımlarını konuşmak değil, Gazze’de yaşanan soykırımı dünya kamuoyunun dikkatine getirmektir. İsrail’in sınır kapısını kapatması, yardım konvoylarını hedef alması, insani yardım çalışanlarını katletmesi, hasta ve sivil tahliyelerini engellemesi, binlerce kamyon yardım malzemesinin çürümesine sebep olması insanlığa karşı bir suçtur ve sınırın öbür tarafında yürüttüğü soykırımının ilk aşamasıdır.'' dedi.

İsrail yönetiminin bu zulmüne dünyanın sessiz kalmayı bırakmasını, yardımların Gazze’ye engelsiz ve kesintisiz ulaştırılması için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Fidan, açıklamasına şöyle devam etti:

''Devletiyle, vatandaşıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla Türkiye olarak sonuna kadar Filistinli kardeşlerimizin yanında duracak, ahlaki ve insani vazifemizi hakkıyla yerine getirmeye devam edeceğiz.''