Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.04.2024 16:00 Güncelleme: 26.04.2024 16:05

Bakan Fidan: Dünya başkentleri de ayağa kalkmış durumda

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile İstanbul'da ortak basın toplantısı düzenledi.
Bakan Fidan: Dünya başkentleri de ayağa kalkmış durumda

Bakan Fidan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Özellikle devlet aktörleriyle yaptığımız çalışmalar, gerçekten önemli bir yer tutuyor. Bugünlerde Filistin’in devlet olarak tanınması konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun bir işbirliği var. Hafta sonu Riyad’a yapacağım bir ziyarette de İslam İşbirliği Teşkilatı Arap Ligi tarafından oluşturulan temas grubunun Riyad üyeleriyle bir araya geleceğiz. Başka ülkelerle de bir araya gelip özellikle Filistin devletinin tanınması konusunda başka neler yapılabilir onunla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Eğer biz Filistin devleti başta olmak üzere önemli siyasal adımlar atmada uluslararası toplumu harekete geçirmede başarısız olursak bu yaşadığımız üçüncü Gazze savaşı ki en vahşi olanı ne son olacak. Dolayısıyla bizim kalıcı bir çözüm getirmek için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Diğer tarafta mevcut vahşetin durması, insani yardımların sağlanması için de mevcut dostlarımıza, müttefiklerimizle ve uluslararası toplumla çok alanda çalışıyoruz.

Dünya başkentleri de ayağa kalkmış durumda. Artık İsrail’in Gazze’yi işgali ve oradaki insanları öldürmesi, şehit etmesi, 35 bin masumun kanına girmesi meselesi ve işgale karşı olan direniş artık İsrail ve Filistin arasındaki bir savaş olmaktan çıkmış dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi haline dönmüştür.

Uluslararası sistemin kurucularıyla uluslararası sistem tarafından ezilen ve dışlanan aktörler arasındaki mücadeleye evrilmiştir.”