Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.07.2024 11:00 Güncelleme: 20.07.2024 13:15

Bakan Bolat: Olumlu gelişmeler doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu pozitif tutmasının ardından açıklama yaptı.
Bakan Bolat: Olumlu gelişmeler doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirlerin her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ettiğini belirterek "Nitekim dün Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırdı, not görünümünü pozitif tuttu" dedi.

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings Mart ayında ve S&P de Mayıs ayında Türkiye'nin kredi notunu artırdığını ve not görünümünü pozitife yükselttiklerini hatırlatan Bolat, şunları söyledi:

"Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir."