Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 19:00 Güncelleme: 08.08.2024 19:28

Bakan Bolat, Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı'na katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Türk ve Pakistanlı iş insanlarıyla görüşmesinin ardından Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Toplantısı'nda yer aldı.
Bakan Bolat, Dünya Türk İş Konseyi Toplantısı'na katıldı

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ilk olarak Türk ve Pakistanlı iş insanlarıyla düzenlenen yuvarlak masa toplantısında Pakistan Yatırım ve Özelleştirme Bakanı Abdul Aleem Khan, Türkiye iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları başkanları ve iki ülke iş dünyasının temsilcileri ile bir araya geldi.

Ardından, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Toplantısı'na katılan Bolat, iş dünyasıyla yapılan toplantılarda Pakistan ile karşılıklı ticaret ve yatırımların artırılması, ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için iki ülke iş insanlarının görüşleri ve beklentilerini dinlediklerini açıkladı.

Bakan Bolat, gıda, enerji, sağlık, lojistik, elektronik, makina ve altyapı gibi stratejik alanlarda iş birliği fırsatlarını ele alarak yeni projeler geliştirme ve 2023 yılında 1 milyar dolar seviyesini aşan ikili ticareti daha da artırma konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek şunları söyledi:

"İş dünyasıyla buluşmamızın iki ülke arasındaki ekonomik bağları güçlendireceğine ve ticari fırsatları artıracağına olan inancımız tamdır."