Vakıf Katılım web
Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 20.06.2024 15:00 Güncelleme: 20.06.2024 15:29

Bakan Bak'tan 'Gençlik Yaz Okulları' müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ücretsiz tatil fırsatı sunan Gençlik Kamplarının ardından gençlere yine ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak olan Gençlik Yaz Okulları'nın müjdesini verdi.
Bakan Bak'tan 'Gençlik Yaz Okulları' müjdesi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, yaz tatili döneminde yüz binlerce genci Gençlik Kamplarında misafir eden bakanlık, tamamen ücretsiz bir başka eğitim ve aktivite fırsatını, ''Gençlik Yaz Okulları''nı bu yıl ilk kez hizmete sunuyor.

Aileler çocuklarını1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezlerine gönül rahatlığıyla bırakarak akşam alabilecek, gençler de tatil günlerini etkinliklerle geçirebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, ücretsiz tatil fırsatı sunan Gençlik Kamplarının ardından gençlere yine ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak olan Gençlik Yaz Okulları’nın müjdesini verdi.

Gençlik Yaz Okulları’nın 1 Temmuz itibariyle gençlere kapılarını açacağını ve 1 Eylül tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Bakan Bak, “Yaz aylarında yüzbinlerce çocuğumuzu güvenli bir ortamda, tamamen ücretsiz hizmet veren gençlik kamplarımızda buluşturuyoruz. Şimdi bunun yanında gençlik merkezlerimizde, spordan kültür sanata, el sanatlarından sokak oyunlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim ve eğlence imkanı sunacak olan Gençlik Yaz Okullarımızı da hizmete açıyoruz. Tatilini daha verimli geçirmek isteyen 11-18 yaş arası bütün evlatlarımızı Gençlik Yaz Okulları’na bekliyoruz.” diye konuştu.

Gençlik Yaz Okulları; “11 – 14 yaş grubu” ve “15 – 18 yaş grubu” olmak üzere iki farklı yaş grubuna göre hazırlandı. Her dönemin programı kültür-sanat, spor ve gönüllülük temaları çerçevesinde planlandı.

Her gençlik merkezinin kendi kapasitesine göre belirlenen kontenjan kapsamında hizmet vereceği yaz okullarında, imkanlar dahilinde akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları, güzel konuşma sanatı, sahne sanatları, gönüllülük faaliyetleri, halk oyunları, temel dini bilgiler, ailelerle gönüllülük çalışmaları, gezi gibi etkinlikler olacak.

GSB Gençlik Yaz Okulları’na başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezlerinden bizzat yapılabilecek. Kontenjan için kayıtların dolması durumunda yedek olarak kayıt olunabilecek.