Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 08:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:37

Bahçeli: Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin yaptığı açıklamada "Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM'lenmiş CHP'nin maskesi bir kez daha düşmüştür." dedi.
Bahçeli: Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gerekse Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin çetin mücadelelere sahne olmakla birlikte bağımlık özlemi çeken toplum veya milletlere de ilham kaynağı olduğunu bildirdi.

Türk milletinin tarihin her döneminde zulme direndiğini, zalimlere sesini ve sözünü yükselttiğini belirten Bahçeli, “Doğal olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi milli iradenin tecelligahı olması münasebetiyle elbette haksızlığa ve saldırıya maruz kalmış soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin tercümanı olmayı kararlılıkla, hatta tarihsel bir sorumluluk şuuruyla üstlenmiştir.” dedi.

Bahçeli, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizmasının bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır. Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür. Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir.”

MHP’nin Can Atalay meselesinin görüşüldüğü Meclis oturumuna katılmadığını belirten Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Çünkü DEM’lenmiş CHP’nin, marjinalleşmiş TİP’in, PKK aparatlarının, Türkiye ve Türk milleti aleyhine periyodik kararlar alan Anayasa Mahkemesi’nin nasıl bir tezgahın faili olduklarının apaçık deşifresi görülsün istenmiştir.”