Asayiş Kaynak: Hibya Haber Ajansı 16.09.2024 16:00 Güncelleme: 16.09.2024 08:51

Bağımlılık ile mücadelede Şanlıurfa'da farklı bir model

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde Şanlıurfa Valiliği tarafından hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi bir çok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor.
Bağımlılık ile mücadelede Şanlıurfa'da farklı bir model

Şanlıurfa’da madde bağımlısı gençlerin tekrar topluma kazandırılmasını amaçlayan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesi başarılı sonuçlarla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Projeyi yakından takip eden Vali Şıldak, sürekli olarak bağımlı gençler, aileleri ve proje çalışanları ile bir araya gelerek koordineyi sağlıyor. Uygulamanın geldiği başarıda bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençlerin azim ve kararlılığından etkili olduğunu ve bu anlamda gençleri tebrik ettiğini vurgulayan Vali Şıldak, yaptığı değerlendirmede; "Şanlıurfa'da uyuşturucu istemiyoruz, hayır diyoruz ve gençlerimizi bu illetten kurtararak bataklığı kurutmak için gecemizi gündüzümüze katmaya devam ediyoruz" dedi.

Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak gördüklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, şu açıklamayı yaptı:

"Madde bağımlısı olan kişileri bu durumdan kurtarmaktaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum adlı proje kapsamında şu anda çok sayıda genç insanımız toplumdaki itibarına kavuştu ve bir çoğu da tedavi görüyor, tekrar normal hayata dönmeye hazırlanıyor. Tamamen bilimsel yöntemlerle uzmanlar tarafından uygulanan; tedavi, rehabilitasyon, sosyal uyum, mesleki eğitim aşamalarından sonra proje sürecinde iyileşen ve tekrar kendine güven kazanan gencimize istihdam kolaylıkları da sağlıyoruz. En önemlisi, proje kapsamına giren her gencimizi takip etmeye devam ediyor, onu bırakmıyoruz. Şanlıurfa’da uyguladığımız bu projenin farkı; Gerçekçi, samimi, güçlü takip sistemi ve sonuç odaklı olmasından kaynaklanıyor. Bağımlılıktan kurtulmak, yeniden hayata başlamak için, önce karar vermek, sonra valilik binamızda ve kaymakamlıklarımızda bulunan Açık Kapı’ya başvurmak yeterli."