Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 16:00 Güncelleme: 26.07.2024 16:24

Babacan: Sıralamamız, önce Türkiye sonra DEVA Partisi, ondan sonra şahıslar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara, benimsenen faiz politikalarına ve genel seçimlere ilişkin değerlendirme yaptı.
Babacan: Sıralamamız, önce Türkiye sonra DEVA Partisi, ondan sonra şahıslar

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, eskiden ödeneği maliyenin serbest bıraktığını anımsatarak, ''Nakdi de hazine serbest bırakırdı. Harcama ondan sonra gerçekleşirdi. Tüm bu yetki şu anda Külliye’de. Bakanların herhangi bir harcamayı yapma, ‘dur’ deme yetkisi yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın görevi borç para bulmak ve Külliye’nin eline teslim etmek.” dedi.

Vergi oranlarını düşürdüklerini ve daha fazla vergi topladıklarını aktaran Babacan, ''Katma Değer Vergisi’ni hatırlarsanız radikal bir kararla ihtiyaç piramidindeki gıda için giyim için, eğitim için, sağlık için yüzde 8’e indirdik. Maliye bürokrasisi o zaman epey bir itiraz etti. Ben bastırdım.” diye konuştu.

Babacan, DEVA Partisini kurarken “dini kutsalların siyasete alet edilmeyeceğini” parti programına açık açık yazdıklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, ‘Asla dinimizin kutsallarını siyasete alet etmeyeceğiz’ dedik ve insan kaynağı yapımızı oluştururken de teşkilatlarımıza ve genel merkeze bakarken de hep insanların muamelesine baktık. Konuşunca doğruyu söylüyor mu? Söz verince tutuyor mu? Bunlar bizim için hep daha önemli oldu. Zaten dinimizde de Allah ne diyor? ‘Her şeyi affedebilirim ama kul hakkıyla gelme’ diyor. İnsanlara zulmediyor musunuz? Hakkını yiyor musunuz? Onlara yalan söylüyor musunuz? Söz verip tutmuyor musunuz ya da insanların bir şeyini emanet aldınız ve geri vermiyor musunuz gibi alanlar… Onun için biz şu anda Türkiye’nin ihtiyacı olan siyasetin de böyle bir siyaset olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Babacan, 2023 seçimlerine atıf yaparak, “Tarihin doğru zamanında doğru yerinde durduk. Bugün bandı geri sarsak, aynı şeyleri tekrar yaşasak, biz yine aynı kararı veririz. Çünkü ‘Önce Türkiye’ diyoruz. Bizim şöyle bir sıralamamız var, önce Türkiye sonra DEVA Partisi, ondan sonra şahıslar.” dedi.