Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 14:01 Güncelleme: 18.07.2024 15:13

Babacan: Bizim siyasette ahlaki kırmızı çizgilerimiz var

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, modern demokratik sistemlerin temel bir unsuru olan "güçler ayrılığı" ilkesinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.
Babacan: Bizim siyasette ahlaki kırmızı çizgilerimiz var

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, AK Parti ile ilke ve değerler konusunda ters düştüklerinin mesajını vererek, “Çok ilkeli bir şekilde, çizgiden sapmadan demokrat duruşu sapasağlam korumazsanız, Gelip birileri demokrasiyi örselemeye çalışabiliyor. AK Parti'nin kuruluşundan ayrıldığım güne kadar, ben neleri savunduysam şu anda aynı ilke ve değerleri savunarak, Deva Partisi'nin Genel Başkanı olarak siyasetteyim ve bu duruşumuz da değişmeyecek.” dedi.

Küresel ölçekte ciddi bir krizin olduğunu aktaran Babacan, Türkiye’nin yakın coğrafyasının istikrar çemberine alınması gerektiğini belirtti. 

Dış politikada dar bir ideolojik görüşün hakimiyet kurmasının tehlikeli olduğunu kaydeden Babacan, “Vatanın ve milletin çıkarları değil de dar bir ideolojik görüşün çıkarları ön plana çıkarsa işte o zaman yangın büyür. Ulusal çıkarların yanında değerleriniz de önemlidir.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti ile birleşme iddialarını yanıtlayan Babacan, “Şimdi bunlar ortadayken ve bizim ayrılmamızın kök sebebiyken, biz niye tekrar böyle bir şey yapalım? Dönme mönme, böyle bir şey yok. Bizim durumumuz başkalarıyla karıştırılmasın. Biz dümdüz bir çizgide ilerliyoruz. Sağlam bir irade ortaya koymuş durumdayız. Bizim siyasette ahlaki kırmızı çizgilerimiz var.” dedi.