Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 24.03.2024 16:00 Güncelleme: 24.03.2024 16:35

Babacan: Biz kimlik siyaseti yapmayacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidarın Gazze politikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Babacan: Biz kimlik siyaseti yapmayacağız

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek şu açıklamada bulundu:

''Hamasetle, bağırıp çağırmakla olmuyor. Eğer Filistin meselesinde, Gazze meselesinde samimiysen İsrail’e bir yaptırım uygula, biz de görelim. Şu ana kadar hiçbir yaptırım yok bakın, sıfır. Hamaset var, bağırmak çağırmak var, yaptırım yok.''

Bu iktidarın iş başında olduğu sürece, ülkede ekonominin düzelmeyeceğine vurgu yapan Babacan, ''Bunu üzülerek söylüyorum, içim yanarak söylüyorum. Bu ülkenin vatandaşı olarak üzülerek ve aynı zamanda kızarak söylüyorum. Bu büyük ve güzel ülke bu hale düşmemeliydi. Sadece ve sadece kötü yönetim, başka da bir sebebi yok.” ifadelerini kullandı.

Babacan, ''Bazen siyasette ırkçılık modası olur. Irkçılık yaparsınız, üç-beş puanlık bir kitlenin dikkatini çekebilirsiniz.'' diyerek şöyle devam etti:

''Bazen din istismarı yapılır siyasette. Vatandaşlarımız o tertemiz inançlarını vatandaşlarımızın kutsalını istismar edenler, bazen oralardan da üç-beş puanlık ilgi görebilirler. Ama biz yola çıkarken bir karar aldık, biz dedik ki biz kimlik siyaseti yapmayacağız.”