Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 06.08.2024 05:00 Güncelleme: 05.08.2024 21:23

Babacan: Bir hata başka bir hatayla düzeltilmez

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlenen suikast sonrası Türkiye ve Orta Doğu'da oluşan siyasi tabloya yönelik Gazete Duvar'a değerlendirme yaptı.
Babacan: Bir hata başka bir hatayla düzeltilmez

Sosyal medya platformu Instagram’ın Haniye’ye yönelik paylaşımlara engelleme getirmesini eleştiren Babacan, “Ancak şunu unutmamalıyız. Filistin'de olan bitenin dünya kamuoyuna yayılması, özellikle Gazze'deki vahşetin görüntülerle, videolarla, kamuoyuna hızlı yayılmasında da Instagram çok önemli bir mecra oldu. Yani pek çok Filistinli gazeteci Gazze'den sesini Instagram yoluyla duyurdu” dedi.

Babacan, Instagram’a getirilen kısıtlamanın Çin örneği üzerinden açıklanmaya çalışılmasının yanlış olduğunun altını çizdi. Babacan, “Çin'de Instagram, Facebook, WhatsApp, Google, Youtube yok. Ama Çin bir demokrasi olma iddiasında da değil. Çin’in, Avrupa Konseyi standartlarında insan haklarına sahip bir ülke olma iddiası da yok. Biz Avrupa Konseyi'ne üyeyiz. AİHM sistemindeyiz. Avrupa Konseyi standartlarında insan hakları iddiası olan bir ülkeyiz ve demokratik bir ülke olma iddiamız var” dedi.

“Özgürlüğü kısıtlamış, serbest ticaretin önünü kesmiş olursunuz” diyen Babacan,  “Can güvenliği gerekçesi dışında bir engellemenin temel haklar, hukuk açısından mümkün olmaması gerektiğini söylüyorum. Çünkü burada yapılan engelleme ile hem haber alma hem de ifade özgürlüğünü kısıtlamış oluyorsunuz. Basın özgürlüğünü kısıtlamış, serbest ticaretin önünü kesmiş oluyorsunuz.” açıklamasını yaptı.