Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 17:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:51

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan Sudan halkına yardım eli

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, siyasi istikrarsızlık ve iç savaştan etkilenen Sudan halkının yaralarını sarmak için başta temel gıda malzemeleri olmak üzere, insani yardım malzemeleri ve nakdi yardımları ülkeye ulaştırıyor.
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan Sudan halkına yardım eli

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, siyasi istikrarsızlık ve iç savaş sebebiyle kendi ülkesinde mülteci durumuna düşen Sudan halkına yardım etmeyi sürdürüyor.

Barınma ihtiyacının ötesinde, açlık-susuzluk ve kıtlıkla mücadele eden Sudan halkını son olarak şiddetli yağışlar ile meydana gelen seller vurdu. 750 bin kişinin açlık sınırında yaşadığı, 23 milyon kişinin ise yeterli gıdaya ulaşamadığı Sudan'da 1,5 senedir devam eden iç savaş sebebiyle yerinden edilen halk çok zor şartlarda yaşamaya çalışıyor. 

Vakıf, zor koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren Sudan halkının yaralarını sarmak için başta temel gıda malzemeleri olmak üzere, insani yardım malzemeleri ve nakdi yardımları ülkeye ulaştırıyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı İnsani Yardım ve Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serdar Eryılmaz, vakıf olarak dünyanın dört bir yanındaki masum ve mazlum insanların dil, din, renk ayrımı yapmadan yanında olmaya devam ettiklerini söyledi.

Sudan’daki insanlar da son 1,5 yıldır her geçen gün daha kötü şartlarda hayatta kalmaya çalıştığını ve gözler önünde büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirten Eryılmaz, “Biz de dünyanın dört bir yanından bizlere gönderilen yardımları Sudan’a ve Sudan halkına ulaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.