Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 12:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:33

Avşar: Kamu yararı gözeten ve tarafsız bir değerleme komisyonu var mı?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar verdiği yazılı soru önergesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a belediyelerin SGK prim borçları karşılığında alınan arsaları sordu.
Avşar: Kamu yararı gözeten ve tarafsız bir değerleme komisyonu var mı?

Avşar, “Kamu yararı gözeten ve tarafsız bir değerleme komisyonu var mı? Yoksa dostlar arasında alışveriş mi yapılıyor?” dedi.

Avşar, bugüne kadar hangi belediyeden ne kadar arsa satın alındığını, bu alım-satımın hangi yöntemlerle yapılığını, kamu yararını gözeten ve tarafsız bir değerleme komisyonunun kurulup kurulmadığını ve bu usulle muhalefet belediyeleriyle de yapılan bir işlem olup olmadığına yönelik sorular yöneltti.

Avşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti grup toplantısında belediyelere yönelik “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız, talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesinler. Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır.” sözlerini hatırlattı. Avşar, bu açıklama üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çalışmalara başladığına ve belediyelere borç tahsilatı için gerekli tebligat işlemleri yapıldığına dikkat çekti.

‘Kamuya tahsis edilmiş yerleri; cami, hastane, okul gibi arsaları asla kabul etmiyoruz.’

Avşar, kamuoyunda, Bakanlığın, Ak Partili belediyelerin SGK prim borçlarına karşılık arsa-arazi kabul ettiğini hatta hastane, okul, cami vb. sosyal donatı alanlarına ayrılan yerleri satın alarak borca karşı mahsuplaştıkları çokça konuşulduğunu söyledi.

Avşar, bu bağlamda Bakan Işıkhan’a sorularını sıraladı:

‘Bugüne kadar hangi belediyeden ne kadar arsa satın alındı ve bu arsaların toplam bedeli ne kadardır?

‘Aynı usulle muhalefet belediyeleriyle bir alım-satım işlemi yapılmış mıdır?’

‘Kamu yararını gözeten ve tarafsız bir değerleme komisyonu var mıdır?’"