Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.07.2024 11:00 Güncelleme: 18.07.2024 14:05

Avşar: Hükümetin her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, katıldığı bir programda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi üzerine konuştu.
Avşar: Hükümetin her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir

Avşar, “ideolojik saiklerle, geniş müzakere ve değerlendirmeler yapılmadan, komisyonda tartışmalı olarak iktidarın oy çokluğuyla kabul ettirdiği teklif toplumsal muhalefet duvarına çarptı. Budan böyle hükümetin her kafasına estiğini yapma dönemi bitmiştir.”dedi.

Eğitim sistemine ideolojik bir bakış açısıyla bir altyapı verilmeye çalışıldığı bu yüzden bir türlü iflah olmadığını ve tam bir yazboz tahtasına döndüğünü belirten Avşar, “Eğitim tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde orta ve uzun vadeli programlar olarak hükümetler tarafından devletlerin milli bir politikası olarak değerlendirilir. Bu durum tam demokrasiyi yaşayan ülkelerde böyle olduğu gibi belli bir düzeye gelmiş yarı otokrasi ile hatta krallıkla yönetilen ülkelerde dahi böyledir.” diye konuştu.

Her ne kadar milli eğitim bakanlığımız, başında ‘milli’ kelimesini taşıyorsa da orta ve uzun vadeli bir perspektife sahip olduğu söylenemez.” diyen Avşar; “Son 22 yılda aynı iktidar tarafından yönetilmesine rağmen eğitim politikası bir türlü oturmamış herhangi bir bakanlığın sıradan ve zamanlı normal bir projenin ele alması gibi değerlendirilmiştir.” ifadesini kullandı.