Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.07.2024 14:00 Güncelleme: 29.07.2024 14:04

Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına yükselişle başladı

Avrupa piyasaları, yatırımcıların ABD enflasyon verilerini sindirmesi ve bilançolar ve merkez bankası toplantılarıyla geçecek yoğun bir haftayı beklemesi nedeniyle Pazartesi günü yükseldi.
Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına yükselişle başladı

Stoxx 600 endeksi, açılıştan hemen sonra yüzde 0,38 yükselirken, bölgedeki çoğu sektör ve büyük borsa yeşil renkte işlem gördü. Petrol ve gaz hisseleri yüzde 1,16'dan fazla değer kazanırken, ev eşyaları yüzde 0,77 düştü.

Bu hafta da Heineken, Philips, Pearson ve Associated British Foods'un kazanç açıklamaları devam ediyor.
 hepsi seans sırasında raporlama yaptı.

Philips hisseleri, şirketin beklenenden daha iyi ikinci çeyrek kazançları bildirmesinin ardından erken işlemlerde yüzde 10,5'ten fazla sıçradı. Bu arada Heineken hisseleri, bira devinin ilk yarı kar büyümesinin analistlerin beklediğinden daha zayıf gelmesinin ardından yüzde 7,0 düştü.

Yatırımcılar ayrıca, faiz oranlarının izleyeceği yola ilişkin bir gösterge için Federal Rezerv ve İngiltere Merkez Bankası'nın son politika toplantılarına bakıyor.

Asya-Pasifik piyasaları Pazartesi günü yükselirken, Japonya'nın Nikkei 225 endeksi ABD'deki enflasyon verisinin faiz indirimi umutlarını artırmasıyla bölgedeki kazançlara öncülük etti. Bu arada, ABD hisse senedi vadeli işlemleri de ABD'de devam eden kurumsal kazançlar öncesinde yükseldi.