Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 10:00 Güncelleme: 19.08.2024 11:32

Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başlaması bekleniyor

Küresel piyasaların geçen hafta yükselmesinin ardından Avrupa hisse senetlerinin yeni işlem haftasına karışık bir bölgede başlaması bekleniyor. Avrupa piyasaları, son dönemdeki piyasa tedirginlikleri ve dalgalanmaların ardından Cuma gününü yükselişle kapattı.
Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başlaması bekleniyor

Analistler, İngiltere'de FTSE endeksinin 11 puan düşüşle 8.299'dan, Almanya'da DAX endeksinin 13 puan düşüşle 18.314'ten, Fransa'da CAC 40 endeksinin 10 puan artışla 7.454'ten ve İtalya'da FTSE MIB endeksinin 58 puan artışla 33.195'ten açılmasını bekliyor.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bu hafta bir dizi merkez bankası açıklamasını ve enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle karışık seyretti. ABD hisse senedi vadeli işlemleri Pazar günü gecelik işlemlerde yükseldi.

Wall Street, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmayı bekliyor ve faiz indirimlerinin görünümü hakkında daha fazla netlik arıyor. Fed'in en son toplantısının tutanakları da Çarşamba günü açıklanacak.

Pazartesi günü önemli bir bilanço açıklaması yok. Açıklanacak veriler arasında İspanya'nın son ticaret dengesi rakamları da yer alıyor.