Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.08.2024 13:00 Güncelleme: 19.08.2024 13:14

Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başladı

Avrupa hisse senetleri, geçen hafta küresel piyasalarda yaşanan yükselişin ardından yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başladı.
Avrupa piyasaları yeni işlem haftasına karışık bir seyirle başladı

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi, sektörler ve büyük borsaların ayrışmasıyla erken işlemlerde yüzde 0,02 düşüşle marjinal olarak geriledi. Petrol ve gaz hisseleri yüzde 0,37 düşüşle kayıplara öncülük ederken, madencilik hisseleri yüzde 0,92 yükseldi.

Avrupa piyasaları geçtiğimiz Cuma gününü yükselişle kapatarak son dönemdeki piyasa tedirginlikleri ve dalgalanmaların ardından küresel hisse senetleri için kazançlı bir haftayı tamamladı.

ABD hisse senetleri geçtiğimiz Perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik başvuruları ve perakende satış verilerinin de etkisiyle geçtiğimiz Cuma günü güçlü artışlar kaydetti. Bu da yatırımcılara ABD'nin resesyona gireceği yönündeki endişelerin abartılı olduğu sinyalini verdi.

Wall Street, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmayı bekliyor ve faiz indirimlerinin görünümü hakkında daha fazla netlik arıyor. Fed'in en son toplantısının tutanakları da Çarşamba günü açıklanacak.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların bu hafta bir dizi merkez bankası açıklamasını ve enflasyon verilerini beklemesi nedeniyle karışık seyretti.