Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 07.08.2024 10:00 Güncelleme: 07.08.2024 10:15

Avrupa piyasaları Wall Street etkisiyle güçlü bir toparlanmaya hazırlanıyor

Küresel piyasalar Pazartesi günkü düşüşün ardından toparlanmaya çalışırken Avrupa hisse senetlerinin Çarşamba günü açılışta toparlanması bekleniyor.
Avrupa piyasaları Wall Street etkisiyle güçlü bir toparlanmaya hazırlanıyor

Küresel piyasalarda Pazartesi günü yaşanan sert düşüşlerden bu yana bölgesel piyasalar dalgalı bir seyir izledi; Salı günü Avrupa piyasaları yükselişle açıldı ancak daha sonra dalgalı bir seansla düşüşe geçti.

Ancak, Wall Street'in Salı günü üç günlük kayıplarını telafi ederek toparlanması küresel havanın yükselmesine yardımcı oldu. Asya-Pasifik piyasaları gece boyunca yükselirken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri Salı akşamı yükseldi.

Analistlere göre, İngiltere'nin FTSE endeksinin 102 puan artışla 8,120, Almanya'nın DAX endeksinin 208 puan artışla 17,526, Fransa'nın CAC 40 endeksinin 104 puan artışla 7,220 ve İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 437 puan artışla 31,670 düzeyinden açılması bekleniyor.

Avrupa'da açıklanacak veriler arasında Birleşik Krallık Halifax Konut Fiyat Endeksi ile Almanya sanayi üretimi ve ticaret dengesi ile Maersk, Novo Nordisk, Commerzbank, Siemens Energy, Continental, Puma, Illimity, Ahold Delhaize, ABN AMRO, Legal & General, Glencore ve WPP bilançoları yer alıyor.