Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Özlem BABACAN 23.07.2024 12:00 Güncelleme: 23.07.2024 12:58

Avrupa piyasaları bilançoların açıklanması öncesinde yatay açıldı

İstanbul, 23 Temmuz (Hibya) - Yatırımcılar bölgesel şirketlerin son kazanç raporlarını beklerken Avrupa hisse senetleri Salı günü yatay açıldı. Pan-Avrupa Stoxx 600 Endeksi açılışta yüzde 0,02 artışla yataya yakındı.
Avrupa piyasaları bilançoların açıklanması öncesinde yatay açıldı

Avrupa piyasaları Salı günü Givaudan, Thales, Alstom, Norsk Hydro, AkzoNobel, Banco de Sabadell, Randstad, Enagas ve LVMH'nin son kazançlarını değerlendirecek.

Otomobil üreticisi Porsche'nin hisseleri, şirketin 2024 görünümünü düşürmesinin ardından Salı günü düştü ve çeşitli tedarikçilerin özel alüminyum alaşım sıkıntısından etkilendiğini söyledi. Porsche yüzde 5,1 değer kaybetti. Holding şirketi Porsche SE en son yüzde 3'ün üzerinde düştü.

Porsche Salı günü yaptığı açıklamada, daha önce 40 milyar avro ile 42 milyar avro arasında beklenen satış gelirlerinin 2024 mali yılı için 39 milyar avro (42,4 milyar dolar) ile 40 milyar avro arasında gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Macaristan son faiz kararını açıklayacak ve Hollanda ve İrlanda tüketici güveni rakamları da dahil olmak üzere verileri yayınlayacak.

Başkan Joe Biden'ın Pazar günü başkanlık yarışından çekilmesi ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Demokratların adayı olarak desteklemesinin ardından dikkatler ABD'ye odaklandı.

Demokratlar, partinin başkan adaylığı için Harris'in arkasında birleşti ve Pazartesi günü parti ve Harris'in kampanyası için büyük bir bağış toplama günü oldu.

Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'in Pazartesi günü siyasi belirsizliği geride bırakarak kazanç kaydetmesinin ardından gece boyunca karışık işlem gördü. S&P 500 vadeli işlemleri Pazartesi gecesi yatay seyrederken, tüccarlar gösterge endeksin bir aydan uzun bir sürenin en iyi gününü geçirmesinin ardından büyük şirketlerin kazanç raporlarına hazırlandı.