Teknoloji Kaynak: ÜMİT GÜLBÜZ CEYLAN 09.08.2024 17:01 Güncelleme: 08.08.2024 19:32

Avcılarlı gençler, yenilikçi çözümler amacıyla projeler üretiyor

Avcılar Belediyesi Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Avcılarlı gençler, yenilikçi çözümler amacıyla projeler üretiyor

Avcılar Belediyesi ve Sustain2Solve iş birliği ile düzenlenen Hackathon’da gençler; sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesi amacıyla projeler üretti.

2-4 Ağustos tarihleri arasında 48 saat kamp yapan 12 takımdan toplam 36 katılımcı yarıştı. Toplamda üç gün süren programda, katılımcılar iş fikirlerini mentörler ve danışmanlar ile geliştirme fırsatı buldu.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yaratıcı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesini ve genç girişimcilerin projelerini ilerletmelerine önemli katkılar sunan çalışmanın sonunda dereceye giren projeler Avcılar Belediyesi’nde uygulanmak üzere değerlendirilmeye alındı.

Etkinliğin açılış konuşmasında gençlere seslenen Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Hoş geldiniz sizleri Avcılar’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sizlerden öğrenilecek çok şey var. Vizyon olarak sürdürebilirlik anlamında sizlerle aynı düşünceleri taşıyorum. Kentlerimizin genelinde en önem verdiğimiz konulardan birisi olmalı bu konu.  Yapacağınız çalışmaları mutlaka bizlere iletin. Bu anlamda bilin ki burada bir ağabeyiniz var her şeyi danışabileceğiniz bir yol arkadaşınız var. Burada sizlere de umut olabilecek bir hikayenin başlangıcı var. Hepinize başarılar diliyorum iyi ki varsınız.” dedi.