Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 19.07.2024 12:19

ATO Başkanı Baran, Macaristan Büyükelçisi Matis'i ziyaret etti

19 Temmuz 2024- Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Victor Matis'i ziyaret etti.
ATO Başkanı Baran, Macaristan Büyükelçisi Matis'i ziyaret etti

 

Macaristan Büyükelçiliği Konutu’nda gerçekleşen ziyarette Baran’a, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Akça ile Ali Yıldız eşlik etti. Macaristan Büyükelçiliği Dış Ticaret Ataşesi Roland Vegh de görüşmede yer aldı.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Baran, Macaristan Büyükelçisi Matis ileSchengen vizesi başta olmak üzere iki ülkenin yatırım ve ticari ilişkilerini ilgilendiren konuları ele aldıklarını söyledi.

 

Büyükelçi Matis’in vize konusundaki engellere çözüm üretmek için reel sektör temsilcileriyle görüşmeler yürüttükleri bilgisini verdiğini kaydeden Baran, ”Sayın Büyükelçi, iki ülkenin ve iki ülke insanının ekonomik ve sosyal ilişkilerdeki yakınlığına dikkat çekerek, belirli bir süre, sermaye ve ticaret hacmine sahip olan işletmelerin temsilcilerine, ticari amaçla yapacakları seyahatlerde vize kolaylığı sağlanması için çalışma yürüttüklerini anlattı. Vize verdiklerinde de ilk giriş ülkesinin Macaristan olmasına dikkat edeceklerini söyledi” dedi.

-MACARİSTAN’A TÜRK KAMU BANKASI-

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yıllar itibariyle geliştiğini ve ticaretin 4 milyar dolara yaklaştığını, karşılıklı yatırımların da ivme kazandığını hatırlatan Baran, şunları aktardı:

“Büyükelçi, iki ülke arasındaki yatırım ve ticari ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ilettiği konuşmasında, ticari ilişkilerin daha sağlıklı işleyebilmesi için bir Türk kamu bankasının Macaristan’da şube açmasını beklediklerini ifade etti. Büyükelçi, konunun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini de söyledi”

-ESENBOĞA’DAN DİREKT UÇUŞ-

Ankara Ticaret Odası olarak, Ankara’dan yurt dışına uçuşlar konusunu sürekli gündeme getirdiklerini kaydeden Baran, “Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşlar konusunu çok sık tekrarladığımız için konuyla ilgili hassasiyetimiz bilindiği için Büyükelçi Sayın Matis ile görüşmemizde de bu konu yer aldı” dedi.  Baran, Esenboğa’dan yurt dışına direkt uçuş sayısının artmasının Başkent’in ticaret ve turizmine olumlu yansıyacağını kaydetti.