Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 13:00 Güncelleme: 08.08.2024 13:22

Atıcı: Bimser olarak yurt dışına açılırken, iş ortaklarımızı yurt dışına taşımak istiyoruz

Bimser Yazılım Danışmanlık CEO'su Murat Atıcı, Bimser'in hem şirket olarak yurt dışına açılırken, bir tarafta iş ortaklarını da yurt dışına taşıyabilmek istediklerini belirtti.
Atıcı: Bimser olarak yurt dışına açılırken, iş ortaklarımızı yurt dışına taşımak istiyoruz

Bimser Yazılım Danışmanlık CEO'su Murat Atıcı, Bimser’in Türk sermayesi ile 1998 yılında kurulan bir yazılım şirketi olduğunu belirtti.

220 çalışanın olduğu bir Teknopark şirketi olduklarını ifade eden Atıcı, “Dünya genelinde 2 bin kadar müşteriye hizmet vermekteyiz. Türkiye ofisinin yanında Amerika’da ve Dubai’de ofislerimiz var. Bu ofislerden dünya genelinde müşterilerimize hizmet veriyoruz. Dünya genelinde yatırımlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Globalde kaliteli ve motive çalışanların gücüyle adım atarak rekabetin önüne geçebildiklerini vurgulayan Atıcı, “Türkiye’nin önünde çok ciddi fırsatlar var. Geçen sene Türkiye, yapılan 3 trilyon dolarlık bilişim sektörü ihracatının yüzde 90’ını yazılımdan yapmış durumda. Yazılım, Türkiye için rahatlıkla büyüme imkanı yaratabileceğimiz bir alandır.” ifadelerini kullandı.

Bimser olarak amaçlarını açıklayan Atıcı “Hem şirket imkanlarımızla yurt dışına açılırken, bir tarafta iş ortaklarımızı da yurt dışına taşıyabilmek istiyoruz. Onlarla beraber sinerji projeleri oluşturuyoruz. Onların bilgi birikimi ile bizim bilgi birikimimizi birleştirip hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyüklük oluşturmak ve ihracat potansiyelimizi artırmak istiyoruz.” dedi.