Gayrimenkul Kaynak: Büşra Bozok Aytek 25.02.2024 14:46

ATA GYO, Çanakkale Projesi Satışından 65.7 Milyon TL Gelir Elde Etti!

Gayrimenkul yatırım ortaklığı ATA GYO, Çanakkale Projesi'nden KDV dahil 65.772 Milyon TL gelir elde ederek önemli bir finansal başarıya imza attığını duyurdu.
ATA GYO, Çanakkale Projesi Satışından 65.7 Milyon TL Gelir Elde Etti!

ATA GYO’nın 2018 yılında portföyüne eklediği Çanakkale Projesi'nin değeri, 2018 yıl sonunda 6.4 Milyon TL olarak kaydedilmişti.  Ancak 2023 yılının altıncı ayında yapılan son değerleme raporu, projenin mevcut durum değerini (KDV hariç) 41.5 Milyon TL olarak belirledi.  

Gerçekleşen satış işlemi ve şirketin performansını değerlendiren ATA GYO Genel Müdürü Bedri Kurdoğlu şunları söyledi: "ATA GYO olarak, Çanakkale Projesi'nden elde ettiğimiz 65.7 Milyon TL gelirden dolayı son derece memnunuz. Düşük borç yükümlülükleri ile operasyonlarımızı sürdürürken nakit varlıklarımızın seviyesini arttırdık.  Satış işlemimiz, şirketimizin gelecekteki büyüme stratejisinin güçlü bir temelini oluşturuyor. Satıştan elde edilen gelirler ile mali yükümlülüklerimizi yerine getirirken, yeni yatırım fırstlarını değerlendirmeye devam edeceğiz.

Değerlendirmelerine devam eden Kurdoğlu: ‘’Şirketimize ve yatırımcılarımıza değer yaratmak için çalışmalarımızı hız kesmeden sürüyor.  Bu önemli gelişme, ATA GYO'nun güçlü finansal performansını ve yatırımcılarına değer sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha vurguluyor." dedi.