Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.08.2024 17:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:52

Assange ailesi, Lugano Plan B Forum'a katılıyor

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketi olan Tether ve İsviçre'nin Lugano şehri, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Plan B Forum'a katılacak isimleri duyurdu. Etkinliğin bu yılki konuşmacı listesinde Assange ailesi de yer alıyor.
Assange ailesi, Lugano Plan B Forum'a katılıyor

Lugano Plan B Forum, katılımcılarına iki gün boyunca kripto paraların benimsenmesi yoluyla finansın demokratikleştirilmesinin önemini vurgulayan önemli paneller ve etkinlikler sunuyor. Julian'ın WikiLeaks ile yaptığı çalışmalarla şeffaflık ve bilgi erişimi hakkında önemli soruları gündeme getirmesinin ardından önemli bir konuma yükselen Assange ailesi de Forum’da konuşmacı olarak yer alıyor.

Bitcoin ve blockchain liderleri bir araya geliyor

Önceki yıllarda büyük başarılar elde eden ve ilk yıl 1.700'den, ikinci yıl ise 2.200'den fazla katılımcı çeken Lugano Plan B Forum’a bu yıl da önemli isimler ve kuruluşlar katılıyor. Tether, Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti, JAN3 CSO’su Filip Karađorđević, Blockstream CEO’su Adam Back, CASA CTO’su Jameson Lopp, Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark ve Fadi Elsalameen etkinlikte konuşmacı olarak yer alıyor.

Lugano Plan B Forum; Bitcoin ve blockchain teknolojisinin bireyler için finansal özgürlüğü güvence altına almadaki rolünü anlatmak amacıyla 25-26 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek. Aynı zamanda şehirde gerçekleşen kripto para işlemlerini artırmada önemli bir rol oynayacak.

Lugano Şehri, Avrupa'nın blockchain teknolojisinin merkezi haline geldi

Tether ve Lugano Şehri, Mart 2022'den beri Bitcoin ve USDT'yi şehirde fiili yasal ödeme aracı haline getirmek amacıyla Plan B girişimi üzerinde iş birliği yapıyor. Bu girişim ve forum aracılığıyla Tether ve Lugano şehri, dijital varlıklar, çevrimiçi gizlilik ve ifade özgürlüğü konusunda farkındalığı artırma çabalarını yönlendirerek Lugano'yu nihayetinde Avrupa'nın blockchain merkezi haline getirdi.

“Blockchain ekosisteminin geleceğini şekillendirmeyi amaçlıyoruz”

Lugano Plan B Forum’a ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Assange ailesi gibi seçkin isimlerin katıldığı Plan B Forum’un üçüncüsünü duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Lugano'daki geçmiş konferanslar tüm beklentileri aşan büyük bir başarıydı ve bu başarıyı tekrar gerçekleştirmeyi dört gözle bekliyoruz. Sektörün önde gelenlerini bir araya getirerek, iletişimin, ticaretin ve blockchain ekosisteminin geleceğini şekillendirecek tartışmaları desteklemeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Forum’a ilişkin açıklamalarda bulunan Lugano Belediye Başkanı Michele Foletti ise “Son iki yıldır şehrimizde dünyanın dört bir yanından birçok değerli konuşmacı ve konuğu ağırlamak bizim için büyük bir onurdu. Ekim 2024'te üçüncüsü düzenlenecek Plan B Forum’a bir kez daha ev sahipliği yapacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Tether ile yaptığımız iş birliği, dijital varlıkların dönüştürücü gücü konusunda farkındalığı artırmada etkili oluyor. Lugano'yu Avrupa'da bir blockchain merkezi haline getirme yolunda bu iş birliğini sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”