Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 08.08.2024 15:00 Güncelleme: 08.08.2024 15:40

Artan sıcaklıklar bozulabilir ürün taşımacılığını zorunlu hale getiriyor

İklim değişikliği ve artan sıcaklıklar, global lojistik ve tedarik zinciri sektörlerinde önemli değişiklikler yaratıyor. Özellikle bozulabilir ürünlerin taşınması bu değişikliklerden en çok etkilenen alanların başında geliyor. Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte taze gıda, ilaç ve diğer bozulabilir ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaştırılmasının önemini ifade eden Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, konuyla ilgili görüşlerini aktardı.
Artan sıcaklıklar bozulabilir ürün taşımacılığını zorunlu hale getiriyor

İklim değişikliği ve buna bağlı olarak artan sıcaklıklar, dünya genelindeki birçok sektörü etkiliyor. Ancak özellikle bozulabilir ürün taşımacılığı, bu değişikliklerden en çok etkilenen alanlardan biri olarak öne çıkıyor. Gıda ürünleri, ilaçlar, bitkiler ve diğer hassas ürünler belirli sıcaklık aralıklarında muhafaza edilmezlerse hızla bozulabiliyor. Bu da lojistik sektörünü, sıcaklık kontrolü konusunda daha dikkatli ve yenilikçi çözümler geliştirmeye yöneltiyor.

Denizyolu ve havayolu taşımacılığı başta olmak üzere entegre lojistik hizmetleri sunan ve hassas ürünlerin lojistiği için bozulabilir ürün taşımacılığı hizmetlerini sürdürdüklerini ifade eden Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, "Soğuk zincir, bozulabilir ürünlerin lojistiğinde oldukça kritik bir öneme sahip. Hassas ürünlerin tazeliğini koruyarak varış noktasına ulaşmasını sağlamak ancak bu yöntemle mümkün olabiliyor. Sıcaklık kontrolü sağlanamadığında ürünlerin bozulma riski artıyor ve bu durum hem ekonomik kayıplara hem de tüketici sağlığını tehdit eden sorunlara yol açabiliyor."

Sürdürülebilirlik ve çevre faktörü ön plana çıkıyor

Bozulabilir ürün taşımacılığının çevreye olan etkilerine dikkat çeken Fatih Baş, "Globelink Ünimar olarak soğuk zincir ve bozulabilir ürün taşımacılığı bizlerin de önem verdiği konuların başında geliyor. Lojistiğin en ciddi ve hassas operasyonlarından biri olan bozulabilir kargo alanında, koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışımızla hizmet veriyoruz. Bu operasyonlara dedike uzman personelimizle 7/24 hizmet sunarak, bozulabilir kargo ürünlerinin gerekli ısı aralık zincirini koruyarak teslim alınmasından yüklenmesine, depolanmasından istenilen her varış limanına gönderilmesine ve varış noktasındaki teslimatına kadar gerekli tüm süreçleri titizlikle gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde, müşterilerimizin ürünlerini güvenle ve tazelikle ulaştırmalarını sağlıyoruz. Ayrıca, dünya genelinde bozulabilir ürün taşımacılığının üst sınırlarını belirlemek ve tedarik zinciri çözümlerini geliştirmek amacıyla kurulan Perishable Logistics Network’ün (PLN) kurucu üyeleri arasında yer alıyoruz. 

Öte yandan, bozulabilir ürün taşımacılığında sürdürülebilirlik ve çevre faktörü de ön plana çıkıyor. Enerji verimli soğutma sistemleri ve alternatif enerji kaynaklarının kullanımı çevresel sürdürülebilirliği desteklemek için kritik adımlar arasında yer alıyor."