Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.08.2024 15:00 Güncelleme: 11.08.2024 15:57

Arkas Lojistik, Adana Havalimanı'nı taşıdı

Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Arkas Lojistik Adana Havalimanı'nı taşıdı.
Arkas Lojistik, Adana Havalimanı'nı taşıdı

Toplam 253 adet çeşitli yer hizmet ekipmanı Adana Havalimanı’ndan Çukurova Uluslararası Havalimanı’na taşındı. 4 saatte gerçekleştirilen taşıma planlanandan 8 saat önce tamamlandı. Atatürk Havalimanı’nı İstanbul Havalimanı’na taşıyan Arkas Lojistik başarılı bir havalimanı taşıması daha gerçekleştirdi. Kapsamlı bir proje ile her detayı en ince ayrıntısına kadar hesaplanan projede lojistik mühendisliği yapıldı.

Turkish Ground Services’in (TGS Yer Hizmetleri A.Ş.) yer hizmet ekipmanlarının taşınması için Arkas Lojistik personeli 275 kişi çalışırken, toplam 78 araç kullanıldı.

Arkas Lojistik 40 konteyner taşıyıcı, 31’i ağır yük taşıyan lowbed, 3’ü otobüs taşıyıcı, 4’ü standart çekici ile farklı büyüklükte ve ağırlıktaki toplam 253 adet yer hizmet ekipmanını Çukurova Uluslararası Havalimanı’na taşıdı.

Adana Havalimanı ve Çukurova Uluslararası Havalimanı’na 250’şer tonluk vinçler kuruldu. Ağır yüklerin lowbedlere sorunsuz ve hızlı yüklenebilmesi için özel rampalar tasarlandı.

Arkas Lojistik ekipleri 2 bin 247 metrekarelik bir alanı kaplayan toplamda 534 bin 250 kilogram ağırlığındaki yükün hatasız taşınması için günlerce hazırlık yaptı. Deneme taşımaları ile sürecin sorunsuz bitirilmesi için detaylı hesaplamalar yapıldı. Taşınan yükler peş peşe sıralandığında 1.121 metre uzunluğa ulaşıyor.