Güncel - Yaşam Kaynak: Musa ALİOĞLU 25.03.2024 13:56

Arça'ya bahar geldi

İstanbul'un en güzel semtlerinden Haliç'in muhteşem manzarasına hakim olan Arça Restaurant & Grill baharla beraber yenilenen menüsü ile sezona merhaba diyor.
Arça'ya bahar geldi

İstanbul’un tarihi kalbi olan Haliç, çevresinde açılan yeni kültür alanları, sanat merkezileri, müze ve parklarıyla kentin parlayan yıldızı olma yolunda ilerlerken, terasından benzersiz bir İstanbul manzarası sunan Arça Restaraurant & Grill, şık ambiyansı, zengin menüsü ve zarif servis stiliyle bölgeye yeni bir soluk getirdi. 

Arça’nın şık ve rahat ambiyansında Haliç’in eşsiz görünümüne karşı günün yorgunluğunu atmak, ardından meze, kebaplar ve açık mutfakta izlenebilen fırından çıkan pide ve lahmacunların tadına varmak üzere açık olan kapıları, Pazartesi günleri dışında hafta boyu her akşam açık. 

Restoranın şefi Cenap Öztekin Varol, mevsime uygun olarak yeni çıkan ürünleri kullanmak üzere menüde değişiklikler yapıyor. Baharla birlikte marul tarator olarak tanımlanabilecek “terettür” gibi hafif ve tazelik hissi veren mezeleri menüye alan Varol, bu sayede eski ve unutulmuş tatları da yeniden sofralara getiriyor. Menüde yaza özel geniş bir salata seçkisi de mevcut. 

Arça Restaurant & Grill, yemeklerinden servise bir dost sofrasından beklenenleri tam kıvamında sunarken, Haliç üzerinden İstanbul’un en güzel gün batımlarını izleme imkanı sunuyor.