Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ümit GÜLBÜZ CEYLAN 02.08.2024 13:00 Güncelleme: 01.08.2024 13:30

Aptos ekosistemini desteklemek için hızlandırma programı başlıyor

Fon, Aptos üzerinde altyapı, DeFi protokolleri, gerçek dünya varlıkları (RWA'lar), GameFi ve daha birçok alanda önemli projelerin geliştirilmesini teşvik etmek için bir hızlandırma programı başlatacak.
Aptos ekosistemini desteklemek için hızlandırma programı başlıyor

Sektör lideri kripto borsası ve Web3 teknoloji şirketi OKX’in yatırım kuruluşu OKX Ventures ile küresel çapta bir blok zinciri lideri olan Aptos Vakfı bugün, Aptos ekosisteminin büyümesini ve Web3’ün yaygın olarak benimsenmesini desteklemeyi amaçlayan 10 milyon dolarlık yeni bir fonun başlatıldığını duyurdu.

Fon, Ankaa ile ortak yürütülen ve zincir üstü işlemleri daha güvenilir, kolay ve güvenli hâle getirmek için Move programlama dilini kullanan, ölçeklenebilir bir 1. katman hisse kanıtı (PoS) blok zinciri olan Aptos üzerinde oluşturulan üst düzey proje ve uygulamaların gelişimini desteklemeyi amaçlayan bir hızlandırma programının oluşturulması için kullanılacak. Program, seçilen Aptos ekosistemi projelerine girişim desteği, özel mentorluk, pazara giriş ve piyasada yer edinme stratejileri sağlamanın yanı sıra OKX, Ankaa ve Aptos Vakfı’nın kapsamlı uzman ağına da erişim imkânı sunacak. 

Aptos Vakfı, OKX Ventures ve Ankaa ekiplerinden oluşan bir jüri heyeti, bu Eylül ayının ilk hızlandırma programının kohortuna dâhil edilecek gelecek vadeden beş projeyi seçerek programı başlatacak. Ankaa, kabul edilen projelere ilk yatırımcı görevini üstlenecek ve hızlandırma programının günlük operasyonlarını yürütecek. Hızlandırma programının başlangıçta odaklanacağı temel alanlar arasında altyapı, DeFi, RWA’lar (gerçek dünya varlıkları), oyun, sosyal platformlar, yapay zekâ ve Aptos ekosisteminin ve genel olarak Web3’ün büyümesi ve gelişimi için kritik öneme sahip başka dApp’ler yer alacak, ancak program bu alanlarla da sınırlı kalmayacak. 

Son iki yılda beş kıtada 300’den fazla projeye yatırım yapan OKX Ventures’un neredeyse tüm yatırım alanlarını kapsayan fonlarının değeri yaklaşık 1 milyar doları bulmaktadır. OKX Ventures, Aptos Vakfı ile kurduğu ortaklık sayesinde, ekosistem için kalıcı değer yaratmayı taahhüt etmekte ve son blok zinciri yenilikleri ile üst düzey projeleri keşfetme çalışmaları ve onlara sunduğu desteği iki katına çıkarmayı hedeflemektedir.

OKX Ventures’ın ortağı Jeff Ren konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Aptos’ta muazzam bir potansiyel görüyoruz. Özellikle de DeFi alanında güvenli ve verimli akıllı sözleşmeler oluşturulmasında ezber bozan bir programlama dili olan Move’u kullanması son derece etkileyici. Yalnızca Ethereum ve Bitcoin’in değil, diğer ağların da katkısıyla bir sonraki benimsenme dalgasına tanıklık ederken, Aptos’un blok zinciri alanında önemli bir konuma gelme ihtimali bizi heyecanlandırıyor. Blok zinciri ve Web3 alanındaki temel altyapıyı geliştiren Aptos ekosisteminin projelerini desteklemeye kararlıyız ve ilgilenen tüm geliştiricileri bize ulaşmaya davet ediyoruz.”

Aptos Vakfı Hibeler ve Ekosistem Direktörü Bashar Lazaar ise şöyle konuştu: “OKX Ventures’ın geniş ağı ve Web3 dünyasının neredeyse tüm alanlarını destekleyen sağlam uzmanlığı, Aptos ekosistemi için paha biçilmez bir kaynak oluşturuyor. Ekibin yenilik ve büyüme için elverişli bir ortamı teşvik etme konusundaki kararlılığı da Aptos vizyonumuzla mükemmel bir şekilde örtüşüyor. Aptos ekosisteminin gelişimini daha da hızlandırmak ve yeni muhteşem projeleri hayata geçirmek için onların bilgi ve kaynaklarından yararlanma fırsatı yakalayacağımız için çok heyecanlıyız.”

Aptos ekosisteminin bir üyesi olarak ortak hızlandırma programı için blok zinciri desteği ve danışmanlık sunacak olan Aptos Labs’ın CEO’su Mo Shaikh da bu önemli gelişmeyi değerlendirirken şunları kaydetti: “OKX ve Aptos Vakfı’nın öncülüğündeki bu ortak ekosistem geliştirme fonu ve hızlandırma programı, keşfedilmesi zor kullanım alanlarını ortaya çıkarmak ve Web2 geliştiricilerini Web3’e kazandırmak için Aptos’u, Move tabanlı bir L1 olarak güçlendirmek açısından kritik bir öneme sahip olacak.”