Teknoloji Kaynak: Hibya Haber Ajansı 09.09.2024 12:00 Güncelleme: 09.09.2024 12:01

Apple iPhone 16 ve Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini tanıtacak

Apple, bugün yılın en büyük ürün lansman etkinliğinde en yeni iPhone'unu ve bir dizi yeni donanımı tanıtacak.
Apple iPhone 16 ve Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini tanıtacak

Apple'ın, Kaliforniya Cupertino'daki merkezinde düzenlenecek olan etkinlik, şirketin logosunun renkli bir aura ile çevrelendiği “It's Glowtime” sloganını içeriyor. iPhone ve diğer Apple ürünleri için yeni renklerin geleceği söyleniyor.

Apple'ın sonbahar ürün lansmanı, genellikle bir dizi yeni cihazı sergilediği ve Apple'ın en yoğun ve en karlı dönemi olan tatil alışveriş sezonunun tonunu belirlediği için şirketin en önemli yıllık etkinliklerinden biri haline geldi. Bu yeni ürünler rutin olarak teknoloji endüstrisinde ve şirketin hayranları arasında büyük spekülasyonlara neden oluyor.

Etkinlik öncesinde Apple'ın LCD ekranlardan OLED ekranlara geçeceğine dair haberler ve özel bir fotoğraf düğmesi söylentileri yaygın bir şekilde dolaşıyordu. Etkinliğin ilk haberlerinde teknoloji devinin yapay zeka “Apple Intelligence” özelliklerini genişleteceği de öngörülüyordu.

Bu yılın başlarında Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) şirket, yapay zeka özelliklerini ürün ve hizmetlerine entegre etmeyi amaçladığı bir dizi yolu duyurdu. En büyük açıklamalardan biri, ChatGPT teknolojisini Apple'ın Siri sesli asistanıyla birleştirmek için OpenAI ile yapılan bir ortaklıktı ve yöneticiler daha “doğal” bir etkileşim modu vaat ediyordu.

Üretken yapay zeka ve gelir artışına yönelik piyasa coşkusu büyük teknoloji hisselerini canlandırdığı için Apple'ın hisse fiyatı bu yıl önemli ölçüde yükseldi.

Ancak şirket son yıllarda akıllı telefon satışlarındaki küresel gerilemenin yanı sıra Huawei gibi rakiplerinin başta Çin olmak üzere kilit pazarlardaki yükselişiyle de mücadele etti. Huawei'nin Apple'ın etkinliğinden birkaç saat sonra kendi yeni ürün serisini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Ayrıca arka planda, ABD Adalet Bakanlığı'nın Apple'a karşı açtığı ve şirketin akıllı telefon pazarında yasadışı bir tekel oluşturduğunu ve sürdürdüğünü iddia eden geniş kapsamlı antitröst davası da beliriyor. Apple, karara bağlanması yıllar alabilecek olan davadaki iddiaları reddetti.