Ankara Kaynak: Hibya Haber Ajansı 18.03.2024 21:38 Güncelleme: 19.03.2024 10:29

Ankara'daki Atatürk Cumhuriyet Kulesi açıldı

Ankara'nın en yüksek kulesi özelliğini taşıyan Cumhuriyet Kulesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alındı.
Ankara'daki Atatürk Cumhuriyet Kulesi açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen kulenin açılışında, Keçiören Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a, Başkente böyle bir eser kazandırmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ankaralılardan da yerel seçimlerde Altınok için destek sözü alan Erdoğan, kurdeleyi keserek kulenin açılışını yaptı.

Altınok da Ankaralılar en mutlu ve özel anlarının keyfini ilk defa bu kadar yüksekte yaşama imkanı bulabileceklerini bildirdi.

197 metre uzunluğunda, bahçesinde 125 metrelik kule silueti şeklinde durgun su havuzu, en üst katında da Selçuklu yıldızı motifi bulunan Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nde, 262 araçlık otopark, 1000 metrekarelik kütüphane, 520 metrekare spor salonu, sauna, hamam ve masaj odaları bulunan, 2 nikah salonu, 2 kafeterya ile 19. katta panoromik manzaralı döner restoran mevcut.

12. katta 108 metre yükseklikte ''cinedome'' teknolojisiyle uzayın derinliklerine yolculuk tecrübesi yaşatacak olan, kubbe teras katı, sergi salonu, seyir terası, heykel katları ile 16 farklı sosyal alanı bulunan Ankara'nın en yüksek kulesinin açılış programı öncesinde Sinan Akçıl konser verdi.