Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 23.08.2024 12:00 Güncelleme: 23.08.2024 12:01

Ankara Güvenpark Kentsel Tasarım projesinde çalışmalar sürdürülüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin Ankara'daki ilk parkı Güvenpark'ı özgün dokusunu koruyarak yeniliyor.
Ankara Güvenpark Kentsel Tasarım projesinde çalışmalar sürdürülüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Güven Anıtı” çevresinde oluşturulan ve Cumhuriyet tarihinin Ankara’daki ilk parkı Güvenpark’ı yeniliyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi tarafından gerçekleştirilen “Güvenpark Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında, doğal ve kültürel sit alanı olan parka ismini veren, “Güven Anıtı”nda yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı. Mevcut tüm ağaçların korunduğu “Güvenpark Kentsel Tasarım” projesi tamamlandığında parka 13 Mart 2016 tarihinde Güvenpark saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için bir de anıt dikilecek.

Proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda Güvenpark’ın özgün dokusuna dokunmadıklarını vurgulayan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Güvenpark saldırısında hayatını kaybedenler için Güvenpark ile Atatürk Bulvarı’nın kesiştiği noktaya bir de anıt yapacaklarını kaydetti.

Güvenpark içerisinde bulunan otopark ve dolmuş duraklarının da kaldırıldığını belirten Ödemiş, “Keçiören Metrosu ile ve Atatürk Bulvarı arasındaki yürüyüş yollarını tamamlıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Güven Anıtı’na kadar uzanan bir alan var, oradaki Hükümet Kartiyesi Balkonu’ndan Güven Anıtı’na kadar alanı da yine çim olarak tanımlıyoruz. Bittiği zaman inanıyorum park daha da kullanılır bir hale gelecek. Büfeleri kaldırdık, dolmuş duraklarını kaldırdık. Bazı dolmuşlar yeni yerine taşınıncaya kadar geçici hizmet verecek ama proje tamamlandığında dolmuş duraklarının tamamı kalkmış olacak. Böylece mevcut Güvenpark dokusuna yaklaşık 2 bin küsur metrekareye yakın yeni bir yeşil alanı da ilave etmiş olacağız” diye konuştu.