Ankara Kaynak: Hibya Haber Ajansı 12.03.2024 20:00 Güncelleme: 12.03.2024 09:17

Ankara Büyükşehir, 'Fitre Ver' ve 'Fidye Ver' kampanyalarını başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayında destek olmak amacıyla 'Fitre Ver' ve 'Fidye Ver' kampanyalarını başlattı.
Ankara Büyükşehir, 'Fitre Ver' ve 'Fidye Ver' kampanyalarını başlattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), “Ramazan Ayının Bereketi Her Sofrada Hissedilsin Diye İhtiyaç Sahipleriyle Hayırseverler Arasında Köprü Olmaya Devam Ediyoruz” sloganıyla ‘Fitre Ver’ ve ‘Fidye Ver’ kampanyalarını başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaları ABB Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından yaptığı şu paylaşımla duyurdu:

“Ramazan'da da alan el veren eli görmesin istedik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızla aramızda köprü olacak Fitre Ver kampanyasını başlatıyoruz. Ankara'da kurduğumuz dayanışma ağına katılmak isteyen vatandaşlarımız için: https://fitrever.ankara.bel.tr/“

Hayırseverlerin fitre ve fidyelerinin ihtiyaç sahiplerine eşit olarak dağıtılabilmesi amacıyla tek seferde 5 işlemin yapılabildiği sistemde 30 günlük fidye yardım seçeneği de bulunuyor.

Paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatarak, Ramazan'ı daha huzurlu ve bereketli geçirmelerine katkı sağlamak isteyen, kampanyanın ilk gününden itibaren Türkiye’nin 81 ilinden bağışta bulunmaya başlayan hayırseverler kısa sürede yaklaşık 2 milyon TL destekte bulundu.